Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

 



  Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Μακρακώμης και ο Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Μακρακώμης αύριο Παρασκευή 12/02/2021 στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.


Τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων είναι:

-          Η ικανοποίηση των αιτημάτων που είχαν τεθεί κατά την προηγούμενη κινητοποίηση τους στην πόλη της Μακρακώμης.

-          Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης ώστε να πάρει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές θέση για τα αιτήματα και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

-          Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων από την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και την στήριξη των αιτημάτων προς την Κυβέρνηση.

-          Όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα.


Αναλυτικότερα τα αιτήματα που είχαν κατά την προηγούμενη κινητοποίηση τους στις 29/01/2021 στην πόλη της Μακρακώμης και την ικανοποίηση των οποίων επιθυμούν είναι:

-          Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Μακρακώμης ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των κατοίκων και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για την δωρεάν διενέργεια διαγνωστικών τεστ.

-          Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών στις σχολικές μονάδες και να μην πουντιάζουν από τα μόνιμα ανοιχτά παράθυρα.

-          Αφορολόγητο για επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες στο ύψος των 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-          Έκτακτη αποζημίωση 1000 ευρώ στους επαγγελματοβιοτέχνες για κάθε μήνα από τον Οκτώβρη του 2020 και για όσο διαρκούν τα μέτρα λόγω πανδημίας.

-          Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη, τέλη Παρεπιδημούντων, απαλλαγή από μισθώματα Δημοτικών εγκαταστάσεων για το 2021.

-          Μείωση 50% στα τιμολόγια ύδρευσης – άρδευσης για 2 χρόνια.

-          Πάγωμα οφειλών στην εφορία, κούρεμα 30% επί των οφειλών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 50% κούρεμα σε όσους αναγκαστούν να κλείσουν ή έχουν κλείσει την επιχείρησή τους μέσα στην πανδημία.

-          Πάγωμα οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο 10% επί του φορολογητέου εισοδήματός μας.

-          Πάγωμα οφειλών προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η πανδημία, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, κούρεμα 30% επί των οφειλών που αφορούν επαγγελματική δραστηριότητα. Κανένας πλειστηριασμός και κατάσχεση λογαριασμού.

-          Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγω χαμηλών τιμών του προϊόντος στους φιστικοπαραγωγούς, αποζημίωση με 80 ευρώ ανά στρέμμα μέχρι τα 50 στρέμματα καλλιέργειας ώστε να καλυφθούν βασικά καλλιεργητικά έξοδα της νέας χρονιάς.

-          Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν και ένα περιθώριο κέρδους.

-          Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον καταρροϊκό στους κτηνοτρόφους και έκτακτη ενίσχυση σε όσους έχουν πληγεί. Επιπλέον, καμία επίπτωση στα δικαιώματα λόγω απώλειας ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό, 2ετης περίοδος αναπλήρωσης, επιδότηση για αγορά ζωοτροφών, δωρεάν εμβολιασμός του συνόλου των κοπαδιών με ευθύνη της Περιφέρειας.

-          Να γίνουν άμεσα καταγραφές των ζημιών από τον Ιανό σε πάγιο κεφάλαιο και υποδομές και να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές. Μα προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις