Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018


  Το Σαββατο 08/09/2018 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε έτος, ο εορτασμός της εκκλησίας "Παναγία της Ρούστιανης" στα Κανάλια Φθιώτιδας.Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην εκκλησία και έπειτα θα ακολουθήσει πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική και χορό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με το τραγούδι του ο Πάνος Γεωργίου. 

 Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή που βρισκόταν το Μοναστήρι της "Γενέσεως της Θεοτόκου" την εποχή της Τουρκοκρατίας. Το μοναστήρι γνώρισε μεγάλη ακμή όμως στη συνέχεια γνώρισε πολλές καταστροφές και καταργήθηκε από τον Όθωνα.
 Αργότερα, κάποιοι βοσκοί που ήταν στην περιοχή έβλεπαν σε ένα απόκρημνο σημείο φωτιά να καίει, που όμως δεν την είχε ανάψει κανείς και πηγαίνοντας στο σημείο ανακάλυψαν την εικόνα της Παναγίας που κρατούσε το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της. Ο άνθρωπος ο οποίος βρήκε την εικόνα, είδε στον ύπνο του όραμα με την Παναγία να του λέει πως πρέπει να χτίσουν εκκλησία.
  Σήμερα στη θέση του καθολικού της Μονής είναι χτισμένο το ξωκλήσι της "Γενέσεως της Θεοτόκου", το οποίο εορτάζει κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις