Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΠΗΛΕΑΣ" Πλατυστόμου και η Κινηματογραφική Λέσχη του, δίνουν μια διαφορετική πνοή στα Αυγουστιάτικα βράδια της Δυτικής Φθιώτιδας με τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές που διοργανώνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατυστόμου. Το πρόγραμμα των προβολών είναι:


Παρασκευή 06/08/21, ώρα 9 μ.μ. - "Resistance" 
 Ο Παγκοσμίως διάσημος ως μίμος και κλόουν, ο Μαρσέλ Μαρσό πριν μπορέσει να αναπτύξει το ταλέντο του, ήταν ακόμα ένας νέος Εβραίος που ζούσε στη Γαλλία την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. 
Αρχικά δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να εμπλακεί με τον πόλεμο επιβιώνοντας δίνοντας μικρές παραστάσεις στα μπουρλεσκ κλαμπ του Παρισιού όπου υποδυόταν τον Charlie Chaplin.
Όμως έφτασε μία στιγμή που δεν μπορούσε να κάνει πια τα στραβά μάτια και ως ενεργό μέλος της αντίστασης και αξιοποιώντας τα ταλέντα του κατάφερε να σώσει δεκάδες μικρά Εβραιόπουλα μαθαίνοντας τους να επιβιώνουν και φυγαδεύοντας τα εκτός της χώρας.

Πρωταγωνιστούν οι: Jesse Eisenberg, Ed Harris, Edgar Ramirez κλπ.
Σκηνοθεσία: Jonathan Jakubowicz 


Δευτέρα 09/08/2021, ώρα 9 μ.μ. - "The banker"
  Μία ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία δύο Αφροαμερικανών επιχειρηματιών που τη γεμάτη ρατσισμό δεκαετία του '50 στην Αμερική, έβαλαν σε δράση ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σχέδιο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Σκοπός τους ήταν να αγοράσουν μία τράπεζα ώστε να εξυπηρετούν εκείνους που ξεσπιτώνονταν λόγω ενός ρατσιστικού νόμου. Φυσικά, αυτό δεν ήταν δυνατό να το κάνουν οι ίδιοι, έτσι προσέλαβαν έναν λευκό άνδρα, του έμαθαν τα πάντα για το deal και τον χρησιμοποίησαν  ως βιτρίνα, όμως η αλήθεια δεν αργεί να βγει στην επιφάνεια.

Πρωταγωνιστούν οι: Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult, Nia Long κλπ.
Σκηνοθεσία: George Nolfi


Δευτέρα 16/08/2021,  ώρα 9 μ.μ. - "The bucket list"
  Ένας συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων κι ένας πάμπλουτος ιδιοκτήτης νοσοκομείου νοσηλεύονται στο ίδιο δωμάτιο με μία διάγνωση που τους δίνει μόλις έξι μήνες ζωής. Παρά το στρυφνό χαρακτήρα του ενός γίνονται φίλοι και οι δύο τους κάνουν ένα ονειρεμένο ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους.

Πρωταγωνιστούν: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes κλπ.
Σκηνοθεσία: Rob Reiner














































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις