Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

  Ο Ε.Π-Ο.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του για μια υπέροχη εκδρομή με ανάβαση στο όρος Γκιώνα αυτή την Δευτέρα 28/10/2019.

  Η Γκιώνα είναι το ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, τοποθετημένο στη Φωκίδα ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια. Με υψηλότερη κορυφή την Πυραμίδα στα 2.510 μέτρα, η Γκιώνα είναι το υψηλότερο βουνό νότια του Ολύμπου και το τέταρτο συνολικά στην Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Ασέληνον όρος. Η Γκιώνα, με χαρακτήρα καθαρά αλπικό, βρίσκεται στο κέντρο του νομού Φωκίδας βορειοδυτικά από την κοιλάδα της Άμφισσας, αποτελεί τμήμα της νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου και ενώνεται με τον Παρνασσό ανατολικά, με τα Βαρδούσια όρη δυτικά και με την Οίτη στα βόρεια. Στα νότια ενώνεται με το χαμηλό σύμπλεγμα λόφων που ονομάζονται Όρη Λιδωρικίου.


Το πρόγραμμα της πεζοπορίας είναι:

- 04:50 Συγκέντρωση στην πλατεία Μακρακώμης (εμπρός από το Café Χάρμα)
- 05:00 Αναχώρηση από Μακρακώμη με ιδιωτικά μας οχήματα προς το χωριό Συκιά Φωκίδας, όπου θα φτάσουμε σε 2:15’ περίπου ώρες.
- 07:30 Εκκίνηση για το μονοπάτι που οδηγεί προς το Λαζόρεμα και ακολουθούμε το μονοπάτι Καραγιάννη προς την κορυφή Πυραμίδα (υψομ. 2510μ.). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο μονοπάτι.

- Απόσταση: περίπου 11,4 χλμ
- Διάρκεια διαδρομής: 12 ώρες
- Υψομετρική διαφορά: 1810 μέτρα.
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ Δύσκολο


Απαραίτητος Εξοπλισμός:

- Ορειβατικά μποτάκια
- Μπατόν
- Αντιανεμικό
- Αδιάβροχο
- Δεύτερο ζευγάρι κάλτσες
- Καπέλο
- Αντηλιακή κρέμα
- Γυαλιά ηλίου
- Νερό (2 λίτρα. Υπάρχει πηγή στο μέσο της διαδρομής, καλό θα είναι όμως να έχουμε αρκετό νερό μαζί μας)
- Τρόφιμα (μικρογεύμα)


Υποχρέωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 25/10 στον συντονιστή. Το κόστος συμμετοχής είναι τα ατομικά έξοδα. Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί μια από τις βασικές αρχές του Συλλόγου, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δώσουν τη δέουσα σημασία και προτεραιότητα για τη διαφύλαξή του.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Ο υπεύθυνοι συντονισμού – Αρχηγός αποστολής, έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν μέρος του προγράμματος, πάντα σε συνεννόηση με την ομάδα, εάν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και με γνώμονα την ασφάλεια των ατόμων που οδηγούν.
Επίσης, μπορούν να μεταβάλλουν τη διαδρομή ή μέρος αυτής, εάν το επιβάλουν ξαφνικοί λόγοι υγείας κάποιου μέλους της ομάδας ή να τη διακόψουν, σε περίπτωση που μέλος της ομάδας δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που θέτει ο αρχηγός αποστολής.
Ο αρχηγός αποστολής δεν ευθύνεται για ατύχημα που δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.


Υπεύθυνος συντονισμού:
Γιάννης Λάμπρου (τηλεφ.: 6979115219)
e-mail: epos.makrakomis@gmail.com




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις