Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020


  Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή  με τη υποστήριξη του Θ.Ε.Σ.Μα, θα παρουσιάσει το κοινωνικό έργο της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού «Μαρία Πολυδούρη» αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.15 μ.μ. στο "Κινηματοθέατρο Πάνθεον" στη Σπερχειάδα.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης  Νικολαΐδης και ερμηνεύουν οι Κατερίνα Φιλοσόφου (Μαρία Πολυδούρη) καιι ο Νίκος Γιάννακας (Κώστας Καρυωτάκης). Στην αφήγηση του έργου είναι ο Γιάννης Νικολαΐδης
Η είσοδος στην παράσταση είναι 10 ευρώ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένας ύμνος στη Γυναίκα-Σύμβολο για τη δύναμη του χαρακτήρα της, τον έρωτα για τη ζωή και την παιδική της αθωότητα! Πρότυπο που τόσο ανάγκη έχουμε στην εποχή μας! Είναι ένα έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει παράλληλα με τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.
Είναι μια παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις