Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

  Ο Θρησκευτικός Σύλλογος Παναγίας Ρούστιανης διοργανώνει "Θρησκευτική Πανήγυρη" αυτή την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Παναγίας Ρούστιανης στα Κανάλια Φθιώτιδας.

Τους επισκέπτες θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική οι: Πάνος Γεωργίου (τραγούδι), Γρηγόρης Κραββαρίτης (κλαρίνο) και η ορχήστρα τους.

Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας για την εορτή του Γενέθλιου της Θεοτόκου.


Λίγα λόγια για την ιστορία της εκκλησίας:

 Η εκκλησία είναι χτισμένη  στην πλαγιά του βουνού απέναντι από το χωριό Κανάλια, στην περιοχή που βρισκόταν το Μοναστήρι της "Γενέσεως της Θεοτόκου" την εποχή της Τουρκοκρατίας. Το μοναστήρι γνώρισε μεγάλη ακμή όμως στη συνέχεια γνώρισε πολλές καταστροφές και καταργήθηκε από τον Όθωνα.
 Αργότερα, κάποιοι βοσκοί που ήταν στην περιοχή έβλεπαν σε ένα απόκρημνο σημείο φωτιά να καίει, που όμως δεν την είχε ανάψει κανείς και πηγαίνοντας στο σημείο ανακάλυψαν την εικόνα της Παναγίας που κρατούσε το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της. Ο άνθρωπος ο οποίος βρήκε την εικόνα, είδε στον ύπνο του όραμα με την Παναγία να του λέει πως πρέπει να χτίσουν εκκλησία.
Σήμερα στη θέση του καθολικού της Μονής είναι χτισμένο το ξωκλήσι της "Γενέσεως της Θεοτόκου", το οποίο εορτάζει κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις