Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

  Ο Ελληνικός Πεζοπορικός - Ορειβατικός Σύλλογος Μακρακώμης διοργανώνει Ορεινή Πεζοπορία στο Πήλιο αυτή την Κυριακή 04/08/2019.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-06:30 Συγκέντρωση αναχώρηση από την πλατεία Μακρακώμης με λεωφορείο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
-10:00 Εκκίνηση πεζοπορικής διαδρομής.
-15:30 Επίσκεψη σε κοντινή παραλία για μπάνιο.
-19:00 Αναχώρηση για Μακρακώμη.


Από τη μία ο Παγασητικός κόλπος, από την άλλη το Αιγαίο. Στη μέση ένα μαγικό βουνό να ανακαλύψουμε: το Πήλιο. Νερό γάργαρο στις κρήνες. Ηλιαχτίδες χύνονται μέσα από το φύλλωμα των δέντρων: πλατάνια, μηλιές, καστανιές, βελανιδιές, οξιές, γαρδένιες, ορτανσίες, καμέλιες. Σε αυτό το εύφορο χώμα της Θεσσαλίας, η φύση οργιάζει. Το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις μιας εξωπραγματικής παλέτας, θα απλωθούν γενναιόδωρα μπροστά σας. Μονοπάτια, παλιές εκκλησίες, παραλίες με καταπράσινα νερά. Από ψηλά, τα πηλιορείτικα χωριά σαν μπαλκόνια τις ατενίζουν. Μια μόνο ημέρα βέβαια δεν είναι αρκετή για να το χορτάσουμε, είναι όμως αρκετή, για να το αγαπήσουμε για πάντα. Το Μονοπάτι των Καταρρακτών που πρόκειται να διασχίσουμε ξεκινά από το Χιονοδρομικό Κέντρο και καταλήγει στο χωριό Μακρυρράχη και περιλαμβάνει μια ισχυρή γεύση από ότι περιγράφεται πιο πάνω. Αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τη διαδρομή και την κάνει ξεχωριστή, είναι τα πολλά τρεχούμενα ορμητικά νερά, που σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες και λιμνούλες (βάθρες). Η συνέχεια της εκδρομής μας θα είναι στην παραλία για μπάνιο και διασκέδαση.



Χρήσιμες Πληροφορίες:

- Απόσταση; 9,8 χλμ.
- Διάρκεια: 4,5-5 ώρες με στάσεις
- Υψόμετρο: από 1200 μ. (αρχή) σε 320 μ. (πλατεία Μακρυρράχης)
- Συνολική ανάβαση: 121 μ. Συνολική κατάβαση: 956 μ.
- Σήμανση: κόκκινα σημάδια
- Πόσιμο νερό στη διαδρομή: καταφύγιο κυνηγών στο Νησάκι, Παναγίτσα, παρόλα αυτά καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας.
- Καιρός: Αίθριος
- Υποχρέωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά και να καταβάλουν το χρηματικό ποσό για το λεωφορείο μέχρι στις 02/08 στους υπεύθυνους συντονισμού.
- Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί μια από τις βασικές μας αρχές, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δώσουν τη δέουσα σημασία και προτεραιότητα για τη διαφύλαξή του.
- Κόστος: περίπου 18€/άτομο (έξοδα μετακίνησης) + ατομικά έξοδα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ο υπεύθυνοι συντονισμού – Αρχηγός αποστολής, έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν μέρος του προγράμματος, πάντα σε συνεννόηση με την ομάδα, εάν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και με γνώμονα την ασφάλεια των ατόμων που οδηγούν. Επίσης, μπορούν να μεταβάλλουν τη διαδρομή ή μέρος αυτής, εάν το επιβάλουν ξαφνικοί λόγοι υγείας κάποιου μέλους της ομάδας ή να τη διακόψουν, σε περίπτωση που μέλος της ομάδας δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που θέτει ο αρχηγός αποστολής.

Ο αρχηγός αποστολής δεν ευθύνεται για ατύχημα που δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.

Υπεύθυνοι συντονισμού:
Γιάννης Δουμουλιάκας (τηλεφ.: 6974786890)
Νίκος Παλληκάρας (τηλεφ.: 6976635762)
e-mail: epos.makrakomis@gmail.com






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις