Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

  Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται ο "7ος Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης" το διάστημα 29 Αυγούστου 2019 έως 01 Σεπτεμβρίου 2019  που αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού χωρίς αγωνιστικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αφορά ορεινή ποδηλασία σε δρόμους από άσφαλτο και χώμα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του άθλου θα είναι στην πόλη της Σπερχειάδας, ενώ θα υπάρξει διανυκτέρευση στους Άγιους Πάντες Παλαιοχωρίου. Οι ποδηλάτες θα καλύψουν μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες συνολικά 192 χιλιόμετρα.

 Ο Ποδηλατικός Άθλος προάγει το τρίπτυχο Αθλητισμό - Εθελοντισμό - Πολιτισμό και στοχεύει στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της τοπικής ιστορίας, των χωριών και των κατοίκων της γραφικής Ρούμελης. 

Ο Ποδηλατικός Άθλος δεν αποτελεί αγώνα επομένως θα βραβευτούν όλοι οι συμμετέχοντες και δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής. Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές, η σίτιση θα καλυφθεί από χορηγίες και θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη από μέγα χορηγό. Επίσης θα υπάρχει συνοδεία από οχήματα και μοτοσικλέτες, καθώς και ιατρική κάλυψη από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.




Η ιστορία του Ποδηλάτικού Άθλου:

1ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2013:

Διεξήχθη στις 6, 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2013, διαδρομή ~125χλμ από τη Σήραγγα Τυμφρηστού έως το Χάνι της Γραβιάς, συμμετοχές~55.
Ο 1ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης γεννήθηκε από τη συνάντηση των Ποδηλατών Λαμίας και των Ποδηλατών Νέας Ιωνίας με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κατσίκα, οι οποίοι αποτέλεσαν την οργανωτική επιτροπή του 1ου Άθλου.
Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο εθελοντισμός. Τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και άνθρωποι και σύλλογοι από τα χωριά της διαδρομής αφιέρωσαν εθελοντικά χρόνο και εργασία για να διεξαχθεί με επιτυχία ο 1ος Άθλος!
Στην λήξη του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης έγινε η πρόταση να προστεθεί άλλη μία μέρα και να επεκταθεί η διαδρομή έως τους Δελφούς.

2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2014:

Πλέον ο Άθλος Ρούμελης οργανώνεται και αποτελεί ανεξάρτητη διοργάνωση με επίσημη οργανωτική επιτροπή, καταστατικό, λογότυπο, κανονισμό και φόρμες αιτήσεων.
Ο 2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση καθώς αυξήθηκε σημαντικά η διαδρομή και ο αριθμός των συμμετεχόντων. Σχεδόν διπλασιάστηκαν!
Διεξήχθη στις 22, 23, 24 και 25 Αυγούστου 2014 με διαδρομή των 220χλμ και  από τη Σήραγγα Τυμφρηστού έως τους Δελφούς 
Πριν τον τερματισμό, για πρώτη φορά προστέθηκε και ένα κομμάτι πεζοπορίας, στην «Σκάλα», το αρχαίο κλιμακωτό λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί πάνω από το αρχαίο στάδιο των Δελφών και στη συνέχεια στο χωριό των Δελφών, προσφέροντας απαράμιλλη θέα.
Φυσικά η εθελοντική προσφορά και η χορηγία έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην επιτυχία του 2ου Άθλου!
οι 3 πυλώνες (Αθλητισμός-Εθελοντισμός-Πολιτισμός) στηρίζουν γερά τον άθλο και τον χαρακτηρίζουν ως μοναδικό αθλητικό γεγονός!

3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2015:

Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης διεξήχθη στις 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2015 και «κινήθηκε» σε πιο κυκλική πορεία με διαδρομή περίπου 240χλμ από τη Ράχη Τυμφρηστού έως τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού. 
Περνώντας από 3 νομούς (Αιτωλοακαρνανία – Φθιώτιδα – Ευρυτανία) και 26 χωριά!

4ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2016:

Ο 4ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης χαρακτηρίστηκε από δύο σημαντικές αλλαγές, οι οποίες προέκυψαν από την ανάγκη εξέλιξης και προσαρμογής της διοργάνωσης στις απαιτήσεις που προκύπτουν από αθλητική και οργανωτική σκοπιά. Συγκεκριμένα η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής για πρώτη φορά ταυτίζονται, με σημείο αναφοράς τη Σπερχειάδα, διευκολύνοντας έτσι την επιστροφή των αθλητών. Επίσης, ο 4ος άθλος ξεκίνησε ημέρα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου  και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου μετά από διαδρομή 220 χλμ, περνώντας από 3 νομούς και πολλά χωριά και κουβαλώντας στις αποσκευές νέες αξέχαστες εμπειρίες, όμορφες διαδρομές, ποδηλατικά κατορθώματα και πολλές φιλίες!

5ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2017:

O 5ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2017 με κυκλική διαδρομή ~247 χιλιομέτρων και αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.  Για πρώτη φορά δύο διανυκτερεύσεις έγιναν στο «χωριό του άθλου» που στήθηκε στους Αγίους Πάντες Παλαιοχωρίου και η τρίτη στον Προφήτη Ηλία Κυριακοχωρίου. Ξεχωριστή στιγμή του άθλου αποτέλεσε η διαδρομή της δεύτερης ημέρας που έγινε μόνο σε αλπικό τοπίο. Η εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων και η αφοσίωση οργανωτών, εθελοντών και ποδηλατών στον άθλο οδήγησαν σε άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση.

6ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2018:

O 6ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης συνεχίζει να αναδεικνύει την ομορφιά και τη φιλοξενία των χωριών της Ρούμελης. Κινούμενοι σε κυκλική διαδρομή ~220 χιλιομέτρων, ο άθλος ξεκινά στις 30 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.  Με διανυκερεύσεις στο Νεοχώρι, στον Προφήτη Ηλία Κυριακοχωρίου και στην Παναγία Ρούστιανη ο άθλος πέρασε από νεες και παλιότερες διαδρομές και από τα χωριά που στήριξαν και αγκάλιασαν τον άθλο και τους ποδηλάτες. Η παρεά των αθλητών αυξάνεται συνεχώς.

 Παλιοί και νέοι συμμετέχοντες, ποδηλάτες, εθελοντές και χορηγοί ανανεώνουν το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο!



Για περισσότερες πληροφορίες:

Στα τηλέφωνα: 6972261509, 6946699677, 6972012670, 6973990593

Στην ιστοσελίδα: https://athlosroumelis.com

Στο email: podilatikosathlosroumelis@gmail.com








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις