Κυριακή 18 Αυγούστου 2019


  Στα πλαίσια του «3ου Φεστιβάλ Πηλέα 2019», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμου «Ο ΠΗΛΕΑΣ» παρουσιάζει την συναυλία «Ταξίδι στο Νέο Κύμα» από τη Χορωδία Σπερχειάδας «ΗΧΩ», την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00 μ.μ. στο Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πλατυστόμου

Την Μουσική Επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Μαρία Παπαϊωάννου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τη μουσική τους οι Μαρία Παπαϊωάννου (πιάνο) και Κωσταντίνος Πιπέλιας (μπουζούκι). Επίσης θα υπάρχει φιλική συμμετοχή από τους Κώστα Νέλλα (κιθάρα) και Νίκο Δούσο (κιθάρα). 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.



Λίγα λόγια για τη «ΧΟΡΩΔΙΑ ΗΧΩ»:

 Ιδρύθηκε το 1993 με την ονομασία “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φλώρου Δημήτριου. Το 1995 δημιουργείται το “Eργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικήςμε μαέστρο τον καθηγητή κ. Γρίβα Δημήτριο με σκοπό την ανάδειξη δημοτικών τραγουδιών. Το 2002 πραγματοποιείται αδελφοποίηση αυτής με το Μουσικό τμήμα του Ε.Μ.Π.  και μετατρέπεται σε τετράφωνη από τον Γεώργιο Ξενάκη. Τον Απρίλιο του 2015 με νέο καταστατικό μετατρέπεται σε Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο με τη νέα ονομασία της «ΗΧΩ» και έδρα τη Σπερχειάδα. Σκοπός της είναι η καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής και παράλληλα η αναζήτηση άλλων μορφών μουσικής έκφρασης πέραν του κλασικού ρεπερτορίου. Τα μέλη της είναι ερασιτέχνες με ιδιαίτερη ευαισθησία και πάθος για το τραγούδι . Από το 2016 μέχρι το 2018 ήταν υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δημήτριου Κοντογιάννη παράλληλα με το κλασικό χορωδιακό έργο παρουσιάζει και θεματικά έργα ρεμπέτικου τραγουδιού με τη συνδρομή επαγγελματιών και μη οργανοπαιχτών. Στο παρελθόν έλαβε μέρος σε χορωδιακές συναντήσεις στο Άργος ,στο Καρπενήσι, στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, στα Δημήτρια Θεσσαλονίκης ,στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών - Μίκης Θεοδωράκης - στην Ναύπακτο και στο εξωτερικό στο PITESTI της Ρουμανίας και VELIKO TARNOVO της Βουλγαρίας. Τον Ιούνιο του 2014  διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα»εν συνεχεία τον Ιούνιο 2017 διεξάγει το 2ο Φεστιβάλ και συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων του Δήμου αλλά και σε παραστάσεις εκτός της έδρας του Δήμου μας.  Σήμερα, η χορωδία «ΗΧΩ» διοργανώνει τις εκδηλώσεις της με την βοήθεια και την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Μουσικής, κυρίας Μαρίας Παπαϊωάννου.


Τα μέλη της Χορωδίας "ΗΧΩ" Σπερχειάδας κάνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους κατοίκους της περιοχής το επιθυμούν, να γίνουν μέλη της και να ταξιδέψουν μαζί στον κόσμο της μουσικής από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή

Επισκέψεις